Treceți la conținutul principal

Montaj Gresie rectificata - Sfaturi de la producatori


RECOMANDARI PRIVIND MONTAJUL SI INTRETINEREA GRESIEI SI A FAIANTEI

MONTAJUL CU CIMENT TRADITIONAL :

Grosimea patului de mortar trebuie sa fie intre 5 si 6 cm
Dozajul de liant care trebuie adaugat cand folositi cimentul traditional trebuie sa fie intre 300 si 350 g/kg .
Va recomandam sa aplicati , inaintea aplicarii gresiei si a faiantei , un strat de sapa autonivelanta cu grosimea maxima de 2mm , adica un echivalent de 2.8-3.5 kg/m2 . Dupa aceasta operatiune , montajul trebuie sa fie inceput dupa minim 24 de ore , in cazul in care temperatura incaperii permite uscare in conditii optime (cititi cu atentie recomandariile primite din partea vanzatorului sapelor pentru a asigura o aplicare corecta a acesteia ) .
In cazul in care utilizati combinatia de ciment traditional si nisip trebuie sa va asigurati ca suprafata va fi umeda pentru cel putin 3 zile , dupa care se va putea incepe rostuirea . De asemenea va recomandam ca, dupa aplicare sa acoperiti suprafata care a fost montata , pentru a asigura o uscare treptata .
Timpul necesar uscarii si in care este interzis traficul peste placiile ceramice aplicate este de 3 zile .

MONTAJUL CU ADEZIVI :

Cand folositi adezivi urmati atent instructiuniile primite de la producator pentru a asigura un dozaj corect al apei cat si o consistenta corecta a acestuia.
Pentru uzul extern a adeziviior se recomanda dubla aplicare , atat pe placa cat si pe suprafata care urmeaza a fi aplicata aceasta . Pentru aceasta operatiune folositi o unealta speciala cu dinti (piaptan).
Aceasta operatiune se poate utiliza de asemena si in cazul in care nu dispuneti de o suprafata dreapta pe care doriti sa aplicati gresia si faianta , astfel prin aplicarea dubla puteti sa obtineti o suprafata dreapta.
Gresia si faianta cumparata de la Fabrica Cerdisa trebuie sa aiba un rost minim de 2-3 mm , pentru a permite dilatatia adezivui si a placii in cazul prezentei factoriilor de stres . Totodata trebuie sa aplicati un strat de adeziv proportional cu dimensiunea placiilor , adica cu cat este mai mare placa stratul de adeziv trebuie sa fie mai mare .
In cazul in care folositi un adeziv colorat , este recomandat sa testati o placa pentru a verifica daca nu se pateaza . In cazul in care acest test este dus la bun sfarsit avand ca rezultat patarea placii aveti 3 posibilitati :
1 Nu folositi adezivul colorat si optati pentru cimentul traditional .
2 Tratati suprafata cu un produs care sa impiedica patarea : KERASET 559 B
3 Inaintea aplicarii gresiei acoperiti marginiile acesteia cu o coala de folie cauciucata



pentru suprafete continue de dimensiuni notabile (40 m2 pentru interior – 20 m2 pentru exterior ) gresia si faianta trebuie aplicata cu rosturi de dilatatie care sa fie direct proportionale cu stratul de adeziv sau ciment folosit .

ADEZIVI AGREATI : INTERIOR – CERESIT CM 9 SAU ECHIVALENT
EXTERIOR - CERESIT CM 17 SAU ECHIVALENT

PENTRU A ASIGURA UN MONTAJ CORECT VA RECOMANDAM SA FOLOSITI PRODUSELE CUMPARATE DOAR PE SUPRAFETE PERFECT DREPTE , PENTRU A FI SIGURI DE UN TRAI CAT MAI INDELUNGAT IN CONDITII ESTETICE SI TEHNICE OPTIME.


INSTRUCTIUNI DE MENTENANTA


In cazul in care lustruiti produsele aplicate cu diferite solutii care nu sunt recomandate placiile vor avea variatii de culoare care in prealabil nu erau prezente . Evitati utilizarea de markere permanente sau pixuri pe suprafata placiilor .
Daca suprafata versiuniilor de gresie si faianta lucioasa sau lustruita este uda , aceasta poate deveni alunecoasa . Societatea noastra nu raspunde in cazul accidentelor suferite pe aceste suprafete .
Pentru a usura curatarea produselor Cerdisa va recomandam sa folositi produsul LIGHT H2 pus la dispozitie de fabrica noastra colaboratoare , in conformitate cu intructiuniile de pe ambalaj.
Dupa montaj asigurati-va ca ati curatat cat mai bine suprafata , astfel incat orice urma de adeziv , ciment sau chit de rost de pe suprafata palciilor ceramice a disparut . Totusi este necesara o mententa nimima in timp pentru ca placiile sa isi pastreze calitatiile de suprafata si corp .
Pentru a curata suprafetele aplicate cu gresia si faianta cumparata sub brandul Cerdisa Ceramiche , va recomadam sa folositi detergente speciali pentru gresie si faianta , de preferabil solutii fara ceara , diferite tipuri de lac sau solutii abrazive si acide. In cazuriile extraordinare in care folositi astfel de produse este bine sa studiati fiecare caz in parte si sa actionati cat mai repede pentru a indeparta petele .  

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Piscine placate cu mozaic din sticla personalizat si plaja cu gresie tehnica

www.e-gresie.ro va pune la dispozitie serviciul de randari pentru proiectele dmv . indiferent ca doriti sa placati cu gresie si faianta sau mozaic ambientele dmv pot fi prelucrate in imagini 3d . Impreuna cu arhitectii colaboratori va ajutam sa va decorati ambientele in cel mai corect mod cu putinta . Din dorinta de a va oferi cele mai bune servicii posibile , DS Ceramic Shop va pune la dispozitie un serviciu specializat care sa va satisfaca toate nevoiile . Pentru informatii suplimentare sunati la 0752758559 Dan Sorin

Gresie si faianta imitatie piatra antichizata

www.e-gresie.ro vine in intampinarea clientiilor sai cu noi modele de gresie si faianta de lux de la Ceramica Sant' Agostino . Azi va prezentam o colectie inspirata din natura cu iz antic care a dat nastere colectiei de gresie si faianta Earth . Particularitatea acestei colectii se obtine prin pierderea de tonalitate de la o placa la alta , efect care da o nota aparte ambientelor care doriti sa le placati . Observand noiile trenduri in materie de ceramica , majoritatea fabriciilor italiene se indreapta tot mai mult spre colectii de gresie si faianta inspirate si regasite in natura . Daca acum cinci ani puteam gasi colectii noi cu culori tot mai aprinse si texturi moderne , acum simtim tot mai mult o intoarcere la mediul inconjurator si la natura . Aceasta colectie este portelanata si colorata in masa si dispune de mai multe piese speciale .

Noua colectie de gresie imitatie lemn doar la www.e-gresie.ro

Noua colectie de gresie imitatie lemn va va astepta in curand sa o cumparati! acest produs este portelanat si colorat in masa avand calitati tehnice de suprafata si corp deosebite . Pana in momentul de fata aceasta gresie este cel mai reusit model din gama imitatiilor de lemn . Aspectul natural si textura deosebita va va ajuta sa creati ambientele clasice mult visate . De asemenea aceasta colectie va ofera si o varianta grip pentru exterior cu calitati anti-alunecare . http://www.e-gresie.ro/gresie_imitatie_lemn_chalet_colectie_2011.html Taguri : gresie si faianta imitatie parchet . colectii gresie si faianta 2011, gresie si faianta cluj , gresie si faianta online , gresie portelanata .